हस हस मीठो जग में बोलनो रे, हंसला फिर मिला ना आय भजन लिरिक्स
चेतावानी निर्गुणी भजन लिरिक्स इन हिंदी | सत्संगी भजन लिरिक्स इन हिंदी
हस हस मीठो जग में बोलनो रे,
हंसला फिर मिला ना आय।।
अरे नदी रे किनारे रूकनो ओ,
हंसला ए जद कदी करे है विलाप,
अरे पेला जडसी पालना ओ,
पेला जडसी पालना ओ,
पचे जडो रे मुल सु जाय,
मीठो मन बोलनो रे हंसला,
फिर मिला न आय।।
पान जडता बोलीया ओ,
ए हंसला ए सुरत वाली बाण,
अरे अबके बिछ्या न मिला ओ,
अबके बिछ्या न मिला ओ,
पुरब बुर पडाला जाय,
मीठो जग में बोलनो रे,
हंसला फिर मिला न आय।।
अरे हंस आया हंसा रे खेत मे,
ओ हंसला मूर्ख मारन जाय,
अरे हंस आया हंसा रे खेत में,
ओ हंसला अ मूर्ख मारन जाय,
अरे सुन मूर्ख तू पावना ओ,
अरे सुन मूर्ख तू पावना ओ,
हंसो पर धन नही खाय,
मीठो जग में बोलनो रे,
हंसला फिर मिला न आय।।
रत्न तनाई जल भरीयो ओ,
ए हंसला जटे हंस राजा बैठा आय,
अरे रत्न तनाई जल भरीयो ओ,
ए हंसला जटे हंस राजा बैठा आय,
अरे प्रीत पुरानी कारने ओ,
प्रीत पुरानी कारने ओ,
अरे चुग चुग कंक खाय,
मीठो जग में बोलनो रे,
हंसला फिर मिला न आय।।
अरे हंस आया हंसा रे पावना ओ,
ए हंसला किनरी करूँ मनवार,
अरे लाला करू बिछावना रे,
लाला करू बिछावना रे,
अरे मोतीडा री मनवार,
मीठो जग में बोलनो रे,
हंसला फिर मिला न आय।।
अरे चौपड़ ढाली ओ चोवटे रे,
हंसला अरे खेले कोई संत सुजान,
अरे चौपड ढाली ओ चोवटे रे,
हंसला अरे खेले कोई संत सुजान,
अरे कोई एक बाजी जीत गया ओ,
अरे कोई कोई बाजी जीत गया ओ,
ए बीरा कोई कोई गया रे हार,
मीठो जग में बोलनो रे,
हंसला फिर मिला न आय।।
अरे गंगा से यमुना बडी ओ हंसला,
अरे तिर्थ बडो है केदार,
अरे गंगा से यमुना बडी ओ हंसला,
तिर्थ बडो केदार,
अरे बाबो डूंगरपुरी बोलीया ओ,
अरे बाबो डूंगरपुरी बोलीया ओ,
ए थारो वैकुण्ठा मे वेला वास,
मीठो जग में बोलनो रे,
हंसला फिर मिला न आय।।
प्रसिद्ध भजन की लिरिक्स भी पढ़ें:
-
लिखने वाले ने लिख डाले, मिलन के साथ बिछोड़े श्याम भजन लिरिक्स
-
जाने वाले - सांवरे से कहना हमें भी बुला ले | Latest Shyam Bhajan Lyrics
-
जन्माष्टमी के विशेष भजन लिरिक्स हिंदी में | Best Krishna Bhakti Geet Lyrics
Hans Hans Meetho Jag Mein Bolno Re – Lyrics In English
Hans hans meetho jag mein bolno re,
Hansla phir mila na aay.
Are nadi re kinare rukno o,
Hansla e jad kadhi kare hai vilaap,
Are pela jadsi paalana o,
Pela jadsi paalana o,
Pache jado re mul su jaay,
Meetho man bolno re hansla,
Phir mila na aay.
Paan jadta boliya o,
E hansla e surat wali baan,
Are abke bichhya na mila o,
Abke bichhya na mila o,
Purab bur padala jaay,
Meetho jag mein bolno re,
Hansla phir mila na aay.
Are hans aaya hansa re khet mein,
O hansla moorkh maran jaay,
Are hans aaya hansa re khet mein,
O hansla moorkh maran jaay,
Are sun moorkh tu paavna o,
Are sun moorkh tu paavna o,
Hanso par dhan nahi khaay,
Meetho jag mein bolno re,
Hansla phir mila na aay.
Ratn tanai jal bhariyo o,
E hansla jate hans raja baitha aay,
Are ratn tanai jal bhariyo o,
E hansla jate hans raja baitha aay,
Are preet puraani kaarne o,
Preet puraani kaarne o,
Are chug chug kank khaay,
Meetho jag mein bolno re,
Hansla phir mila na aay.
Are hans aaya hansa re paavna o,
E hansla kinri karun manvaar,
Are laala karu bichhaavna re,
Laala karu bichhaavna re,
Are motida ri manvaar,
Meetho jag mein bolno re,
Hansla phir mila na aay.
Are chaupad dhaali o chovate re,
Hansla are khele koi sant sujaan,
Are chaupad dhaali o chovate re,
Hansla are khele koi sant sujaan,
Are koi ek baazi jeet gaya o,
Are koi ek baazi jeet gaya o,
E beera koi koi gaya re haar,
Meetho jag mein bolno re,
Hansla phir mila na aay.
Are Ganga se Yamuna badi o hansla,
Are teerth bado hai Kedaar,
Are Ganga se Yamuna badi o hansla,
Teerth bado Kedaar,
Are babo Doongarpuri boliya o,
Are babo Doongarpuri boliya o,
E tharo Vaikuntha mein vela vaas,
Meetho jag mein bolno re,
Hansla phir mila na aay.
✅ FAQs (हस हस मीठो जग में बोलनो रे):
-
हंसला फिर मिला ना आय भजन किसने लिखा है?
यह एक पारंपरिक मारवाड़ी भजन है, जिसे लोकगायकों ने गाया है। -
भजन "हंसला फिर मिला ना आय" का क्या संदेश है?
यह भजन जीवन की नश्वरता और मीठे बोलों की महिमा को दर्शाता है। -
इस भजन की भाषा कौन सी है?
यह भजन राजस्थानी और मारवाड़ी मिश्रित बोली में है। -
क्या इस भजन के लिरिक्स English में मिल सकते हैं?
हाँ, https://vishalbhajansangrh.com पर English Transliteration उपलब्ध है। -
इस भजन को कौन-कौन से गायक गा चुके हैं?
कई लोकगायक जैसे लोकदेवता भजन गायकों ने इसे प्रस्तुत किया है।
आप भक्ति साधना जगत के तीव्र अपडेट के लिए इस व्हाट्सएप्प चैनल को जरूर Follow कर लेवें।
👇👇👇👇
Post Your Comment