लिख लिख अरजी भेजू रुणीजे भजन के बोल लिखित में
Baba Ramdev Bhajan Lyrics In Hindi
दोहा – अर्जी लिखूं में आपने,
और सुनजो रामा पीर,
हेलो सुनने आवजो,
बाबा धरो म्हारे मन में धीर।
लिख लिख अरजी भेजू रुणीजे भजन के बोल
लिख लिख अरजी भेजू रुणीजे,
मेहलो में पोढो रामा रे,
सेवक ऊपर साया रखजो,
बाबा सुता हो तो जागो रे,
दास जाने ने दर्शन दिजो,
म्हारो मनड़ो बाबा में लागो रे।।
लीलो रे घोड़ों बाबा भमर भालो,
बाबा पेरण केशरियो बागो रे,
दर्शन कारण बाबा मनड़ो तरसे,
बाबा प्रेम आप सू लागो रे,
दास जाने ने दर्शन दिजो,
म्हारो मनड़ो बाबा में लागो रे।।
मुख से बजावे कान्हो बांसुरी जी,
बाबा बाजे पेरवा री तानो रे,
साधु संत थारी करे सेवना,
ए पियालो रा वासंग राजा रे,
दास जाने ने दर्शन दिजो,
म्हारो मनड़ो बाबा में लागो रे।।
दूर दूर से आवे यात्री,
बाबा मेलो रणुजे लागो रे,
हुकम देवो रे बाबा आऊ रनुजे,
दुखियो रा दुखड़ा काटो रे,
दास जाने ने दर्शन दिजो,
म्हारो मनड़ो बाबा में लागो रे।।
लाछा सुगना करे आरती,
बाबा हरजी चंवर धुलावे ओ,
धूप दीप सु आप पधारो,
भक्तो रा कारज सारो ओ,
दास जाने ने दर्शन दिजो,
म्हारो मनड़ो बाबा में लागो रे।।
रघुराम गुरु मिलिया पूरा,
बाबा कलयुग आयो भारी रे,
दास पिथोयो अरज गुजारे,
बाबा दोय पग देवो सामा रे,
दास जाने ने दर्शन दिजो,
म्हारो मनड़ो बाबा में लागो रे।।
लिख लिख अरजी भेजूं रुणीजे,
मेहलो में पोढो रामा रे,
सेवक ऊपर साया रखजो,
बाबा सुता हो तो जागो रे,
दास जाने ने दर्शन दिजो,
म्हारो मनड़ो बाबा में लागो रे।।
यह भजन Lyrics भी पढ़े :-
-
कुण जाणे या माया श्याम री | Kun Jane Ya Maya Shyam Ri Bhajan Lyrics
-
Kai Khelya Kai Khelasi Bhajan Lyrics | कई खेल्या कई खेलसी कई खेल सिधारया ए
-
Bole Nari Suno Piyaji Lyrics | बोलै नारी सुणो पियाजी, मानो म्हारी बात
-
Raja Bharathari se Araj Kare Lyrics | राजा भरथरी से अरज करे भजन लिरिक्स
-
Bas Baat Jarasi Hosi Likhi Takdeer Lyrics | बस बात जरासी होसी लिखी रे तकदीर
Likh Likh Arji Bheju Runi Je – Bhajan in English
Doha –
Arji likhu main aapne,
Aur sunjo Rama Peer,
Hello sunne aavjo,
Baba dharo mhare man mein dheer.
Likh likh arji bheju Runi je,
Mehlo mein podho Rama re,
Sevak upar saaya rakhjo,
Baba suta ho to jago re,
Daas jaane ne darshan dijo,
Mharo mando Baba mein laago re.
Leelo re ghodo Baba bhamar bhalo,
Baba peran keshriyo baago re,
Darshan kaaran Baba mando tarse,
Baba prem aap su laago re,
Daas jaane ne darshan dijo,
Mharo mando Baba mein laago re.
Mukh se bajave Kanho baansuri ji,
Baba baje perwa ri taano re,
Sadhu sant thaari kare sevna,
E Piyalo ra vasang Raja re,
Daas jaane ne darshan dijo,
Mharo mando Baba mein laago re.
Door door se aave yatrai,
Baba Melo Ranuje laago re,
Hukam devo re Baba aau Ranuje,
Dukhiyo ra dukhda kaato re,
Daas jaane ne darshan dijo,
Mharo mando Baba mein laago re.
Lachha Sugna kare aarti,
Baba Harji chanwar dhulaave o,
Dhoop deep su aap padhaaro,
Bhakto ra kaaraj saaro o,
Daas jaane ne darshan dijo,
Mharo mando Baba mein laago re.
Raghuram Guru miliya poora,
Baba Kaliyug aayo bhaari re,
Daas pithoyo arj gujaare,
Baba doy pag devo saama re,
Daas jaane ne darshan dijo,
Mharo mando Baba mein laago re.
Likh likh arji bheju Runi je,
Mehlo mein podho Rama re,
Sevak upar saaya rakhjo,
Baba suta ho to jago re,
Daas jaane ne darshan dijo,
Mharo mando Baba mein laago re.
✅ FAQs (Likh Likh Arji Bheju Runi Je – Bhajan in English)
-
लिख लिख अरजी भेजूं रुणीजे भजन किसने गाया है?
यह भजन पारंपरिक रूप से भक्तों द्वारा गाया जाता है, कई कलाकारों ने इसे स्वरबद्ध किया है। -
इस भजन में किस देवता का वर्णन है?
यह भजन बाबा रामदेव जी (रामापीर) को समर्पित है। -
भजन में 'रुणीजे' का क्या अर्थ है?
'रुणीजे' राजस्थान का वह स्थान है जहाँ बाबा रामदेव जी का मंदिर स्थित है। -
इस भजन का प्रमुख संदेश क्या है?
यह एक भक्त की भावनात्मक अर्जी है कि बाबा उसके दुःख हरें और दर्शन दें। -
क्या यह भजन मेलों में गाया जाता है?
हाँ, खासकर रामदेवजी के मेलों में यह भजन बहुत लोकप्रिय है। -
भजन की भाषा कौनसी है?
यह भजन राजस्थानी और मारवाड़ी मिश्रित शैली में है। -
भजन सुनने का लिंक कहाँ मिलेगा?
आप bhaktibhajandiary.in या YouTube पर इसे सुन सकते हैं। -
क्या इस भजन का भावार्थ भी उपलब्ध है?
हाँ, भक्ति भाव के साथ इसकी व्याख्या भी bhaktibhajandiary.in पर उपलब्ध है। -
रामापीर कौन थे?
बाबा रामदेव जी एक लोकदेवता हैं, जिन्हें रामापीर के नाम से पूजा जाता है। -
क्या यह भजन बच्चों को सिखाया जा सकता है?
बिल्कुल, यह भजन सरल, मधुर और धार्मिक भावना से भरपूर है।
Post Your Comment