कुण जाणे या माया श्याम री | Kun Jane Ya Maya Shyam Ri Bhajan Lyrics
कृष्णा भक्ति भजन लिरिक्स इन हिंदी PDF में | कनुडा के भजन लिखित में
कुण जाणे या माया श्याम री, अज़ब निराली रै भजन लिरिक्स
कुण जाणे या माया श्याम री,
अज़ब निराली रै,
ओ त्रिलोकी को नाथ जाट रे,
बण गयो हाली, बण गयो हाली,
कर रै रखवाली रै,
त्रिलोकी को नाथ जाट को,
बण गयो हाली रै॥
सौ बीघा को खेत जाट को,
श्याम भरोसे खेती रै,
आधा में तो गेहूँ चणा और,
आधा में दाणा मैथी रै,
बिना बाड़ को खेत जाट को,
श्याम रूखाली रै,
त्रिलोकी को नाथ जाट को,
बण गयो हाली रै॥
भूरी भैंस चमकणी जाट के,
दो छैरा दो नारा रे,
बिना बाड़ को बाड़ो ज्या में,
बाँधे न्यारा न्यारा रे,
आवे चोर जद ऊबो दिखे,
काढ़े गाली रै,
त्रिलोकी को नाथ जाट को,
बण गयो हाली रै॥
जाट जाटणी निर्भय सोवै,
सोवे छौरा छोरी रे,
श्याम धणी पहरे के ऊपर,
कईयाँ होवे चोरी रे,
चोर लगावे नितकी चक्कर,
जावे खाली रे,
त्रिलोकी को नाथ जाट को,
बण गयो हाली रै॥
बाजरे की रोटी खावे,
ऊपर घी को लचको रे,
पालक की तरकारी सागे,
भरे मूली को बटको रै,
छाछ राबड़ी करे कलेवो,
भर भर थाली रै,
त्रिलोकी को नाथ जाट को,
बण गयो हाली रै॥
सोहनलाल लोहाकर बोले,
यो घर भक्ता के जावे रे,
धावलिये री ओल बैठ कदे,
श्याम खीचड़ो खावे रे,
भक्ता के संग नाचे गावे,
दे दे ताली रे,
त्रिलोकी को नाथ जाट को,
बण गयो हाली रै॥
कुण जाणे या माया श्याम री,
अज़ब निराली रै,
ओ त्रिलोकी को नाथ जाट रे,
बण गयो हाली, बण गयो हाली,
कर रै रखवाली रै,
त्रिलोकी को नाथ जाट को,
बण गयो हाली रै॥
संबंधित भक्ति भजन भी पढ़ें:
-
Kai Khelya Kai Khelasi Bhajan Lyrics | कई खेल्या कई खेलसी कई खेल सिधारया ए
-
Bole Nari Suno Piyaji Lyrics | बोलै नारी सुणो पियाजी, मानो म्हारी बात
-
Raja Bharathari se Araj Kare Lyrics | राजा भरथरी से अरज करे भजन लिरिक्स
-
Bas Baat Jarasi Hosi Likhi Takdeer Lyrics | बस बात जरासी होसी लिखी रे तकदीर
Kun Jaane Ya Maya Shyam Ri Ajab Nirali Ri Bhajna Lyrics
Kun jaane ya maya Shyam ri,
Ajab niraali re,
O Triloki ko Nath Jaat re,
Ban gayo haali, ban gayo haali,
Kar re rakhwali re,
Triloki ko Nath Jaat ko,
Ban gayo haali re.
Sau beegha ko khet Jaat ko,
Shyam bharose kheti re,
Aadha mein to gehun chana aur,
Aadha mein daana methi re,
Bina baad ko khet Jaat ko,
Shyam rukhaali re,
Triloki ko Nath Jaat ko,
Ban gayo haali re.
Bhoori bhains chamakni Jaat ke,
Do chhaira do naara re,
Bina baad ko baado jya mein,
BaanDhe nyaara nyaara re,
Aave chor jad ubo dikhe,
Kaadhe gaali re,
Triloki ko Nath Jaat ko,
Ban gayo haali re.
Jaat Jaatni nirbhay sove,
Sove chhora chhori re,
Shyam dhani pehre ke oopar,
Kaiyaan hove chori re,
Chor lagaave nitki chakkar,
Jaave khaali re,
Triloki ko Nath Jaat ko,
Ban gayo haali re.
Baajre ki roti khaave,
Oopar ghee ko lachhko re,
Paalak ki tarkari saage,
Bhare muli ko batko re,
Chhaachh raabdi kare kalevo,
Bhar bhar thaali re,
Triloki ko Nath Jaat ko,
Ban gayo haali re.
Sohanlal Lohakar bole,
Yo ghar bhakta ke jaave re,
Dhawaliye ri ol baith kade,
Shyam kheechhdo khaave re,
Bhakta ke sang naache gaave,
De de taali re,
Triloki ko Nath Jaat ko,
Ban gayo haali re.
Kun jaane ya maya Shyam ri,
Ajab niraali re,
O Triloki ko Nath Jaat re,
Ban gayo haali, ban gayo haali,
Kar re rakhwali re,
Triloki ko Nath Jaat ko,
Ban gayo haali re.
✅ FAQs For Kun Jaane Ya Maya Shyam Ri Ajab Nirali Ri Bhajna Lyrics :
-
'कुण जाणे या माया श्याम री' भजन किसने लिखा है?
→ इस भजन को सोहनलाल लोहाकर ने लिखा है। -
'कुण जाणे या माया श्याम री' भजन किस भाषा में है?
→ यह भजन राजस्थानी और हिंदी के मेल से बना है। -
क्या यह श्याम बाबा का भजन है?
→ हाँ, यह भजन श्याम बाबा (खाटू श्याम जी) को समर्पित है। -
क्या यह भजन किसी विशेष समुदाय से जुड़ा है?
→ यह भजन श्याम भक्त जाट समुदाय की श्रद्धा को दर्शाता है। -
इस भजन में 'हाली' शब्द का क्या अर्थ है?
→ 'हाली' का मतलब खेतों में काम करने वाला – यहाँ श्याम जी खुद सेवक बने हैं। -
क्या इस भजन का वीडियो उपलब्ध है?
→ हाँ, कई भजन कलाकारों ने इसे गाया है, YouTube पर सर्च कर सकते हैं। -
क्या यह भजन भजन संध्या में गाया जा सकता है?
→ बिल्कुल, यह बहुत लोकप्रिय भजन है और भजन मंडलियों में प्रचलित है। -
क्या vishalbhajansangrh.com पर और भी श्याम भजन मिलते हैं?
→ हाँ, वहाँ ढेरों श्याम भजन लिरिक्स हिंदी में उपलब्ध हैं। -
क्या इस भजन का PDF उपलब्ध है?
→ कुछ भजन साइट्स पर इसका PDF संस्करण भी मिल सकता है। -
क्या इसे मोबाइल पर डाउनलोड किया जा सकता है?
→ हाँ, भजन लिरिक्स को मोबाइल में सेव या डाउनलोड किया जा सकता है।
Post Your Comment